czwartek, 16 maja 2013

Pstrąg pieczony

Klasyczna i moja ulubiona.
Pstrąg pieczony

  • tuszka z pstrąga
  • masło
  • sok z cytryny
  • sól morska
  • pieprz
  • czosnek mielony

Pstrąga nacieram przyprawami, owijam foliom i wstawiam do lodówki na godzinę. Po tym czasie wkładam do środka trochę masełka. Piekę w piekarniku nagrzanym do  170 stopni ok 20 minut, odwijam folię i piekę kolejne 10-15 aż skórka stanie się przypieczona i chrupiąca.

5 komentarzy:

  1. Dawno nie jadłam ryby, bardzo kusisz tym pysznym pstrągiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ooo... pięknie podane, przyrządzone-cudo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. takie pstrągi kojarzą mi się z wakacjami ;) aż ciśnie mi się na usta "i frytki do tego" :D

    OdpowiedzUsuń