czwartek, 11 października 2012

Męska uczta czyli brukselka z boczkiem

Kolacyjne ucztowanie..
Brukselka z boczkiem, cebulką i szynką szwarcwaldzką
  • 500 g brukselki
  • 100 g boczku
  • mała cebulka
  • 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej
  • łyżeczka masła
  • sól, pieprz
  • parmezan
Brukselkę obrać z wierzchnich liści. Obgotować ok 5-10 min. Na patelni podsmażyć na maśle pokrojony boczek z cebulka i szynką. Dodać brukselkę, doprawić i smażyć chwilkę, posypać parmezanem i jeść.


2 komentarze:

  1. Jejku, zgłodniałam! Widać, że małżeństwo Ci służy:D Pozdrawiam ciepło:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię brukselkę, choć już dawno jej nie jadłam, a przygotowana w ten sposób musi być przepyszna :D

    OdpowiedzUsuń