czwartek, 27 września 2012

Zapiekanka makaronowa z cukinią i camembertem

Szybki i pożywny obiadek. Maż z dziadkiem zjedli całą przy jednym posiedzeniu :O niesamowite a jednak..
 Zapiekanka makaronowa z cukinią i camembertem
  • duża, żółta cukinia
  • 500 g mięsa mielonego
  • 2 duże pomidory
  • cebula
  • koncentrat pomidorowy (duży słoiczek)
  • ser żółty (ok 15 dag startego na tarce)
  • okrągły serek typu camembert
  • pół paczki makaronu świderki
  • sos beszamelowy
  • sól, pieprz
Cukinię i pomidora kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z mięsem na patelni. Dodajemy koncentrat i doprawiamy. Na dno naczynia wlewamy 1/3 sosu beszamelowego. Następnie wsypujemy 1/2 makaronu,1/2 masy mięsnej, 1/2 talarków z cukinii i pomidora. Obsypujemy je lekko solą. Później kolejną warstwę beszamelu, makaronu, masy mięsnej, plasterków cukinii i pomidora. Na wszystko wylewamy ostatnia cześć beszamelu, nakładamy ser, camembert i zapiekamy pod przykryciem ok 45 minut w 180 stopniach.

3 komentarze:

  1. wcale sie im nie dziwie ! :D takie pysznosci zawsze tak szybko znikaja! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. apetycznie wygląda i zapewne tak smakuje:)zapraszam do siebie na testowanie produktów linessa z Lidla.

    OdpowiedzUsuń