poniedziałek, 30 lipca 2012

Wytrawna tarta obiadowa

Na 12 do pracy, a jakiś obiad trzeba mężowi zostawić.. poszłam więc na łatwiznę.. ;)
 Wytrawna tarta obiadowa
ciasto:
  • 50 g bardzo zimnego masła
  • 100 g mąki
  • szczypta soli
Palcami wyrabiamy ciasto, gdy będzie miało konsystencję bułki tartej, dolewamy odrobinę wody by powstało ciasto, rozkładamy na formie. Podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25 minut.
farsz:
  • boczek wędzony
  • kiełbasa
  • kabanosy
  • cukinia
  • papryka czerwona
  • cebula
  • pomidor
  • 4 jajka
  • pół szklanki mleka
  • mały jogurt naturalny
  • 100 g sera żółtego startego na tarce
  • sól, pieprz
Warzywa i wędlinki kroimy drobniej. układamy na cieście. Jajka łączymy z mlekiem, jogurtem i serem, doprawiamy. Wylewamy na warzywa. Tartę pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.

3 komentarze:

  1. Na pewno się ucieszył widząc pyszny obiadek:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Łatwizna czy nie, ale mąż jak podejrzewam był zachwycony

    OdpowiedzUsuń