poniedziałek, 16 kwietnia 2012

Roladki z szynki i sera

A to jedno z dań, które gościło u nas na wielkanocnym stole. Inspiracja pochodzi stąd. Zmieniłam jednak troszkę przepis dodając zamiast asła serek topiony. Wyszło świetnie ;]
Roladki z sera i szynki
  • 9 plasterków szynki konserwowej
  • 9 plasterków sera żółtego
  • 9 plasterków szynki wędzonej
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • serek topiony (długi hochland *2)
  • 10 łodyżek cienkiego szczypiorku
W miseczce mieszamy serek topiony z posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki. Rozkładamy na folii spożywczej w trzech rządkach szynkę konserwowa.Smarujemy masą. Przykrywamy plastrami sera żółtego, ponownie smarujemy serkiem. Kładziemy na wierzch plastry szynki wędzonej, wykładamy resztę masy. Na końcu, od którego zaczniemy zwijanie układamy łodyżki szczypiorku. Ciasto zwijamy i dociskamy jak najmocniej folią. Wstawiamy do lodówki na noc.

9 komentarzy:

  1. wygląda świetnie, napewno smakuje przepysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne te roladki, mam słabość do takich przekąsek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super roladki. Chętnie przepis wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Chcę takie zrobić, ale z łososia :)

    OdpowiedzUsuń
  5. rewelacyjny pomysł, już widzę te roladki przy następnym grillu :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszna roladka i do tego bez gotowania i pieczenia!

    OdpowiedzUsuń
  7. Moja mama robiła kiedyś podobną roladę. Twoja wygląda świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Robiłam kiedyś podobne! :) Jako przekąska idealne!

    OdpowiedzUsuń