sobota, 24 marca 2012

Wątróbka z buraczkiem i roszponką

..czyli zdrowie na talerzu
Wątróbka z burakiem i roszponką
  • 20 dag wątróbki z kurczaka
  • mały ugotowany buraczek
  • garść roszponki
dressing:
  • ostra papryka
  • pieprz
  • oliwa (2 łyżki)
  • ocet balsamiczny (łyżeczka)
  • pokrojony ząbek czosnku
Wątróbkę gotujemy do miękkości ok. 20 minut. Buraczka obieramy. Układamy roszponkę, pokrojonego w plasterki buraczka, wątróbkę i polewamy dressingiem. Pyszności

6 komentarzy:

  1. ogólnie to nie przepadam za wątróbką ale czasami jak jest dobrze przyrządzona to czemu nie ;p

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie uświadomiłam sobie, jak dawno nie jadłam wątróbki!

    OdpowiedzUsuń
  3. narobiłaś mi ochoty na wątróbkę, chyba będzie jutro na obiad

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajna propozycja, niestety u mnie w domu wątróbka nie przejdzie bez dużej ilości cebuli :)

    OdpowiedzUsuń
  5. podroby bardzo lubię, a wątróbkę wielbię! ach, a tak dawno nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie lubie jej, ale tak ladnie podana... ;>

    OdpowiedzUsuń