środa, 14 marca 2012

Domowa shoarma z kurczaka na sposób orientalny

Uwielbiam.. te domowa także ;)
Domowa Shoarma z kurczaka na sposób orientalny
  • pierś kurczaka
  • oregano
  • papryka
  • gałka muszkatołowa
  • garam masala
  • sól
  • pieprz czosnkowy
Kurczaka kroimy na małe kawałeczki. Obtaczamy w przyprawach. Wkładamy do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Smażymy. Podajemy z ryżem lub frytkami oraz ulubionym,i surówkami (u mnie oczywiście marchewka, buraczki z cebulką oraz kapustka z marchewka i pietruszką)

7 komentarzy:

  1. mniam! uwielbiam dania z ryżem i kurczakiem ( dzis u mnie na obiadek ;D ), zapisuję przepis ;) zestaw surówek pychota!

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepyszny sposób na kurczaka. Robię bardzo podobną shoarmę.

    OdpowiedzUsuń
  3. toleruję tylko tak przygotowanego kurczaka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na shoarmę chodzę do Sphinxa, chyba teraz stracą klientkę, spróbuję zrobić domową wersję shoarmy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wieki nie jadłam shoarmy i patrząc na Twoją zdecydowanie mam chęć to zmienić :D.

    OdpowiedzUsuń
  6. Strasznie lubię shoarmę, może w końcu się przełamię i też zrobię taką domową... Bo Twoja wygląda straaasznie apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Chciałabym dziś taki obiadek!
    Ale muszę zadowolić się spaghetti...
    :)

    OdpowiedzUsuń