środa, 18 stycznia 2012

Tosty pełnoziarniste "mexicana"

brak nastroju na "prawdziwe" gotowanie...
Tosty pełnoziarniste "mexicana"
  • chleb tostowy pełnoziarnisty
  • ser żółty
  • ulubiona wędlina
  • kilka pieczarek
  • strąk czerwonej papryki
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • pół pomidora
  • mała cebulka
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
Pieczarki, paprykę, cebulkę i pomidora kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle wraz z kukurydzą. Dodajemy koncentrat i ewentualnie doprawiamy sola i pieprzem. Tosty smarujemy masłem kładziemy na jednej stronie wędlinę, na drugiej, ser. W środek nakładamy farsz z patelni, zapiekamy.

6 komentarzy:

  1. świetne tosty! takich nie jadłam jeszcze:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Baaardzo do mnie przemawiają takie tosty, chętnie podkradłabym jednego :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Może to i nic wymyślnego, ale niektórzy nawet takich apetycznych tostów zrobić nie potrafią!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. wyglądają wspaniale, zjadłabym jeden kawałeczek :)

    OdpowiedzUsuń
  5. super! lubię tosty w pieczywa pełnoziarnistego, fajnie chrupią

    OdpowiedzUsuń