sobota, 10 grudnia 2011

Karkówka z warzywami z rękawa

Dziś na obiad były gotowe pyzy ze skwarkami i bigos (od teściowej).. niestety zakupowy szał przedświąteczny tak nas wykończył, że nie było sił na nic innego, ale jeszcze wczoraj zrobiłam pyszny karczek o tak!
Karczek z warzywami z rękawa
  • 1/2 kg karkówki
  • pól żółtej papryki
  • pół papryki czerwonej
  • pomidor
  • duża cebula
  • przyprawy (sól morska, pieprz, papryka słodka, majeranek)
Karkówkę kroimy w grube plastry. Obtaczamy w przyprawach. Warzywa kroimy na duże kawałki. Wszystko wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni ok. 1,5 godziny.

Szybkie, łatwe i jakie pyszne. Do tego podałam pieczone ziemniaczki i mizerię. K. był wniebowzięty ;)
*PS. to setny wpis na blogu, czyli takie jakby świętowanie może jednak sobie zafunduję z tej okazji :) Dziękuję Wszystkim wytrwalcom za czytanie tych moich "przebojów" kulinarnych ;]

3 komentarze:

  1. Smacznie i szybko. To najlepsze połączenie :) A każda okazja jest dobra do świętowania, no i czekam niecierpliwie na dalsze wpisy ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ooo, karkówka z cebulką się do mnie uśmiecha!

    Pozdrawiam
    Monika
    www.bentopopolsku.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń