poniedziałek, 6 czerwca 2011

Jajka na szynce

Ot taka szybka kolacja dla K. Zdjęcie bardzo kiepskie, bo musiałam je zrobić przed podaniem, jak potrwa się jeszcze dobrze nie ścięła. Nie chciałam zbytnio przegłodzić męskiego żołądka, więc pośpiech był wskazany..
Jajka na szynce
  • 4 jajka
  • 5 plasterków szynki (u mnie chuda drobiowa szyneczka)
  • kilka oliwek
  • mała cebulka dymka + troszkę szczypiorku
  • sól, pieprz

Cebulkę ze szczypiorkiem poszatkować. Podsmażyć chwilę na oleju, położyć plasterki szynki. Kiedy się lekko podsmaży, przewrócić na drugą stronę. Dodać oliwki. Na wierzch rozbić jajka, przyprawiać do smaku, przykryć pokrywką i poczekać do ścięcia się białka - jeść prosto z patelni <lol> ;)

2 komentarze:

  1. Pysznie wygląda ten 'artystyczny nieład' na patelni :) No i oliwki - uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Męski żołądek nie może zbyt długo czekać-wiadomo:) A jajka i tak wyglądają apetycznie!

    OdpowiedzUsuń